Дишащи мазилки и течни тапети

null
Течен тапет SILK PLASTER – вид декоративна мазилка с копринени влакна с висока хигроскопичност и топлоизолационни качества. Подходящи са за всякакви видове пространства.

Копринена мазилка SILK PLASTER е изгодна и дълготрайна алтернатива на бои, тапети, венециански и други твърди мазилки, модерно интелигентно (умно) покритие за интериорно приложение притежаващи освен декоративен характер и много други предимства.

ЦЕННИ КАЧЕСТВА НА КОПРИНЕНА ДЕКОРАТИВНА МАЗИЛКА SILK PLASTER ЗА СТЕНИ И ТАВАНИ!

Основното предназначение на материалът е разбира се декоративно, но въпреки това, благодарение на порестата си структура материалът има топлоизолиращ ефект – въздухът в неговата пореста структура подпомага зимата да съхрани  топлината, а лятото запазва прохладата от климатика, и по този начин освен естетично удоволствие спестявате от разходи за ток целогодишно! Дори неотопляема стая с нанесен по стените материал се стопля с 3-5 градуса и става по-уютна и си повишава топлинта на самата стена и при допир се усеща.

Благодарение на своята пореста структура материалът създава не само ефект на топлоизолация, но и разсейва разпространението на звуковите вълни, като по този начин се получава видим ефект на шумоизолация. В обработено с материал помещение навлизат по-малко звуци от  отвън, и Вие по-малко чувате шума от улиците, съседите, а също така и звуците, създаващи се в самото помещение стават по-меки, по-тихи, без ехо. Помещението става по-комфортно от звукова гледна точка в сравнение със стените с обикновенно твърдо покритие. В такова помещение ще звучат „по-правилно” и най-сложните оттенъци на любимите Ви песни, от класическа музика до съвременен брейк или вашето домашно кино! Иделаен повод за използване на материала, както в домашни условия (детски стаи или стаи с аудио/видео оборудване), така и в обществени помещения, с цел намаляване на навлизащия звукаот   отвън, така и вътре. Акустичен комфорт – приятно допълнение към великолепните декоративни свойства на SILK PLASTER.

Порестата структура на SILK PLASTER създава топлоизолиращ ефект и в същото време позволява на стените да „дишат”, което не позволява образуването на плесен. Всякакви твърди покрития като бои, тапети и така наречените „венециански” мазилки поддържат студена повърхността и са термомост, което предпоставка за конденз по стените, създавайки хранителна среда за плесен. В комбинация с микровентилационни клапи по прозорците вие ще имате свеж въздух  и топли стени в дома  и офиса, което е условие за топлинен и здравословен климат в помещенията.

100% ЕКО материал, изграден от копринени влакна, минерални добавки и лепило на целулозна основа.Без химия и миризма, антиалергични, придават мекота на повърхността. Подходящи  за помещения, където обитават деца. Това са: детски стаи в апартаменти, стаи в детските градини, спортни зали, детски клубове, кръжоци и работилнички. Каквото е подходящо за детето – ще му хареса и на възрастният, особено на ценителите на екологичната чистота!

Материалът се нанася лесно и бързо с пластмасова или неръждаема  маламашка на всякакъв вид повърхност на стени и тавани (освен на стъкло и метал без адхезия). Поемащите влага повърхности предварително се обработват с грунд. Изсъхва на отворени врати и прозорци за разлика от хартиените тапети. Материал от категория НАПРАВИ СИ САМ . Не е по-сложно от това да намажеш масло върху филийка. Дори дете би се справило.

Великолепни текстури и цветове за всеки взискателен вкус. Намират се чисто бели модели, които не само идеално покриват и освежават таваните. Притежава отлични декоративни качества за дизайн на интериеора с всякаква сложност, могат да се комбинират различни модели за получаване на шарки и рисунки – приятно занимание за творческите личности, при това чисто и елегантно, без прах.

Материалът не прогаря от слънцето, което е особено важно за помещения с много слънчева светлина. А за слънчева България това качество е необходимо на територията на цялата страна! Цветът и текстурата ще се съхраняват през целия срок на използване, 5-10-15 години, докато не поискате да украсите стените си в новата колекция на SILK PLASTER.

Материалът сам изглажда малките неравности, запълва неголемите цепнатини, дупки, и други несъвършенства по стените – всичко, което по принцип се изравнява с шпакловка преди нанасянето на финално покритие. По този начин не е необходимо предварително изравняване и подготовка на стените преди нанасянето на SILK PLASTER – материалът сам се справя с тази задача, спестявайки от Вашето време, сили и разходи за допълнителни материали като шпакловка. Материалът решава едновременно няколко задачи и се нанася лесно! Иделаен е както за козметични ремонти, така и за основни ремонти на новият апартамент.

Материалът е еластичен, не се влияе от промени в температурата, запазва своите качества както в неотопляеми, така и в топли стаи. Дълготраен, не се напуква за разлика от тапети и други покрития, не се отделя от стените и таваните с течение на времето. Също така скрива пукнатините, които са неизбежни при строителството на нови домове в първата година на експлоатация. По този начин си спестявате времето, средставата и нервите за поддържащи козметични ремонти. Нанасяте веднъж и за минимум пет-десет години забравяте за ремонтите на стените в апартамента или къщата Ви! С нанасянето на материала на една ръка получавате равно и безшевно покритие.

SILK PLASTER е уникален модерен материал със заслужено признание в целия свят, получил множество награди в най-престижните изложби в областта на строителството, екологията и дизайна! Изключителните характеристики и преимущества на материала са оценени от професионални експрети на Пловдивския панаир, където през есента на 2015 година материалът получи Златен медал и Диплома в категория „Иновативен екологичен продукт на годината”.

Лесно ремонтиране на отделни участъци. Част от материала може много бързо, лесно, за броени минути да бъде ремонтиран. Ако вече изсъхналия материал на стената бива повреден механически при вкарване или пренасяне на мебели или по каквато и да е било друга причина – достатъчно е само повредения участък да се намокри обилно с чиста вода – материалът отново става мек и пастообразен – размазва се с пластмасова шпатула. Така  Вие отново ще получите равна и без повреди повърхност, без никакви следи от ремонт след като участъка изсъхне. С това неповторимо предимство материалът е идеален за поддържане на помещения, през които минават много хора и са възможни повреди от пренасяни чанти, куфарчета или други тежести, а също и на детски игрални стаи, където материалът може да изиграе ролята и на мек елемент, предпазващ децата от силни травми. Благодарение на това свойство помещенията винаги ще изглеждат спретнати и подредени, незавизимо от тяхната експлоатация. За разлика от SILK PLASTER ремонтирането на отделни участъци на оцветена или покрита с венецианска мазилка стена, на която много лесно се забелязват дори незначителни и малки повреди излизат доста скъпо и е почти невъзможно да се заличат следите от ремонт. SILK PLASTER Ви спестява много пари от поддържащи ремонти.Това качество е приложимо  и за частични замърсявания – не е необходимо наново да се лепят тапети или да се оцветява цялата стена, ако върху нея е разлято червено вино, кока кола или друга цветна течност, сос, кетчуп, мазило за обувки – достатъчно е изцапания участък да се намокри с чиста вода и да се смени в нов материал, от частичния ремонт няма да остане и следа.

Материалът е антистатичен, не събира прах, което улеснява неговото поддържане – достатъчно е веднъж на 6 месеца в прашни помещения да се прахосмукира, като обикновет килим на стената. SILK PLASTER е лесен за експлоатация и спестява от поддържащи ремонти. Може да се нанеси и фин слой безцветен лак, който запазва повърхостта много дълго време и може да се забърсва и почиства във времето.

Благодарение на декоративните си свойства, разнообразието от цветове и фигури, лесното приготвяне и нанасяне SILK PLASTER е истинско откритие за дизайнерите, художниците и творческите личности, позволява Ви да съвместите неговото лесно използване с най-креативните идеи, а работата с материала може не просто да ви разсее, но може и да се превърне в истинско хоби! С помощта на материала върху стената могат да се нанасят картинки и шарки с различна сложност – безкрайно използване във всякакви интериори от скромни, класически до пъстри и жизнерадостни рисунки в детски учреждения, както например детска градина гр.Бургас, кв.Сарафово или в детската градина „Питър Пан” в София! Получава се дълготрайно 100% екологично чисто покритие без миризма и прах – може да се работи с материала дори в костюм!

 Да работиш с материалът е истинско удоволствие – благодарение на пастообразната си структура материалът не създава неприятне мирис и прах характерни за всеки ремонт. Материалът се нанася на малки количества с пластмасова шпатула, а падналия на земята материал, при условие, че е чист, може да се повдигне и да се нанесе на стената отново. Благодарение на чистотата на процеса съвсем не е необходимо мебелите от стаята да се изнасят или да се покриват с найлон. Достатъчно е просто да се преместят мебелите  от стената, да се обработи повърхността зад него, и след като материалът изсъхне, да се върнат обратно. Тъй като в материалът няма химия, работният процес протича без неприятни синтетически миризми, присъщи за мазилките, боите, не е необходима респираторна маска или ръкавици, и след работа не Ви боли главата! Лесно, бързо, безопасно! За разлика от лепенето на тапети, с материалът може да се работи на отворени врати и прозорци – така материалът ще изсъхне по-бързо!