Close

Замърсителите на въздуха в дома и офиса

Един от замърсителите на въздуха в жилищата е формалдехидът, който попада във въздуха от мебелите.

Замърсяването на въздуха в затворените помещения вече се възприема като един от петте най-големи екологични рискове за общественото здраве.

Херметизацията в помещенията е първопричината за този проблем. Не производителят на дограма е виновен, нито строителят. Те изпълняват своята мисия – да направят сградата енергийно ефективна. Необходимо е ние да сме информирани, за да можем да се погрижим правилно за здравето си.

Основните фактори, които характеризират микроклимата в помещенията като здравословен, са температурата, влажността на въздуха, както и скоростта му на движение в помещението.

Това се постига с правилна вентилация и прилагането на хигроскопични и паропропускливи материали в строителството и ремонта.

На пазара се предлагат всевъзможни продукти, които обещават да ни отърват от влагата и това е доказателство, че проблемът е сериозен и се проявява масово в домовете ни. Съществуват „чудодейни“ спрейове, ванички с хогроскопични топчета, изобилие от високотехнологични уреди наречени влагоуловители.Това са изсушители на въздуха на принципа на кондензацията на водните пари във въздуха при съприкосновение със студена повърхност. Необходимо е за всяка стая да има влагоуловител. Като цяло това не е евтина покупка. Цените на такива уреди варират от 300 до 3000лв. Уредите консумират ток и намаляват само влагата, а не правят обмен на въздуха, не го освежават. Иначе казано, те не осигуряват здравословен въздух. Съобщаваме този факт, защото нашите клиенти, които ни търсят за монтаж на микровентилационни клапи и вече ползват влагоуловители, казват следното: „Вечер, когато спим и имаме нужда от влагоуловителя, той шуми, пречи на съня и се налага да го спираме.Ние търсим друго решение“

За да се осигури високо качество на въздуха в помещенията, той трябва да е в постоянно движение.

Кастор-Макс Еоод

Гр.Бургас, ул.Съгласие 6 0887 58 64 64

ФБ Истината за стайния въздух с Кастор-Макс Бургас

www.kastormax.com

Related Posts