Close

Защо е важно да имаме микровентилационни клапи по прозорците и каква е ползата от тях?

 

 

Важен фактор за здравето на човека е чистотата на въздуха в околната среда и в помещенията, които обитава. Вентилационната система в сградите позволява вкарването на свеж въздух отвън  и предотвратяват застояването на въздуха и множенето на вируси,бактерии и мухъл. Много от старите сгради нямат изградена вентилационна система и въпросът с пресния въздух може  да се реши  със специални вентилационни клапи, които се монтират на стената или в дограмата.Основна причина вентилацията на помещенията да не бъде приоритет в наши дни е липсата на активна позиция от страна на обществото и държавата. Смята се, че изграждането на вентилационна система е скъпа инвестиция. Напоследък обаче стана ясно, че добрата микровентилация с клапи на дограмите с датчик за влага, които  работят без батерии и ток със специална технология реагираща на влажността в стаята е най-евтината и достъпна естествена вентилация и това е така , благодарение на няколко основни фактора, а именно лесен монтаж, лесна експлоатация, съхраняване на топлината и регулиране на разхода на въздух в съответствие с реалната потребност.

Ако в зала за десет души се съберат много повече хора, веднага ще се усети недостиг на въздух и кислород, а работоспособността на хората рязко ще спадне. Изследванията показват, че при подобряване на вентилацията в работните помещения се  намалява броя на служителите, отсъстващи по болест.А в дом , където е изградена микровентилация , хората боледуват по рядко и не се налага да правят постоянно ремонти. Ето защо при проектирането на сгради трябва да се обърне особено внимание на изграждането на микровентилационна система.

Предимства и полза от микровентилационните клапи

1.Възстановяват прекъсната циркулация на въздуха постигната с плътната дограма и добре изолираната сграда;

2.Не се създават условия за влага и мухъл

3.Стайният въздух се насища с  кислород и се намаля количеството на въглеродния диоксит, който хората издишат и по този начин  се  преодоляват алергии, главооболие и др здравословни проблеми.

4.Намаля се количеството на радон, който се повишава при прекъсната циркулация на въздуха.

5.Намаля се влажността в помещенията и се предотвратява образуването на конденз по стъклопакетите .

6.Подобряват работата на вентилаторите , аспираторите , камините и работата на печките с твърдо гориво.

7.Изчезва миризмата на канали в домовете на хората

За кого са подходящи клапите  

1.Ако вашият блок е саниран и липсват микровентилационни клапи в проекта;

2.Ако сте направили ремонт и сте сменили дограмата, клапите могат да се монтират и на подменена дограма;

3.Ако имате конденз по стъклата

4.Ако страдате от алергия 

5.Ако постоянно в зимните месеци  пръскате с антимухъл препарати

6.Ако въздуха ви е застоял и тежък

7.Ако ви предстои ремонт , разумното решение е да се вложат клапите по прозорците и да подобрите стените с течен тапет PolDecor

Ние имаме зннанието и оппита в тази пробллемна област вече 15 години

www.kastormax.com

 

Related Posts