Close

Как да поддържаме дограмата?

  • След монтажа на дограмата е необходимо да се съобразите с това да не оставяте вашата дограма месеци наред да стои само на пяната. Подзидването и обръщането около дограмата отвън и отвътре не трябва да бъде отлагано повече от 2 до 3 седмици. Необходимо е да се обърне внимание да е добре уплътнена връзката между дограмата и зида. Отвън и около подпрозоречния перваз, за да не се просмуква влага през недобре уплътнени фуги при дъждовните месеци.
  • Поддръжка на обкова. Смазвайте обкова на Вашите прозорци и врати. Смазочните масла намаляват износването и увеличават комфорта при ползването на продукта. Веднъж годишно смазвайте езика на бравата на вратите и подвижните части от обкова на прозорците със смазочен препарат / спрей с тефлон или спрей с тефрон с бяла грес/
  • Поддръжка на повърхностите от PVC.След като вече е поставена дограмата и са приключили довършителните строителни работи на преден план изниква въпроса как да почистим остатъците от вар, монтажна пяна, тиксо и др. Предпазното защитно фолио на профилите, трябва да се свали веднага след завършване на строително довършителните работи /до 3- 4 седмици/. В противен случай от външната страна прегаря от слънцето и премахването му става изключително трудно.
  • Почиствайте редовно прозорците си с препарати предназначени за тази цел. Тази операция предотвратява ранното им похабяване. Да не се употребяват препарати, съдържащи алкални, кисели или абразивни съставки, както и такива със сода каустик!!! В случай, че не сте се сдобили със специален препарат можете да използвате за измиване на вашите прозорци обикновена вода със сапун и меко почистващо средство (гъба, гюдерия, кърпа).А вече на пазара има и безфосфатни почистваща препарати, които щадят природата и човека и могат да се използват за тези повърхности.

Related Posts