Close

Приложение на декоративната мазилка PolDecor

 

 • ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТТА
 1. Отстранете повредените участъци от стената /ако имате стари тапети, олющена боя ,  гвоздеи и др./.Почистете повърхността.
 2. Големите пукнатини се запълват с шпакловъчна смес и е необходимо да изсъхнат преди да се  премине към  следваща стъпка. Не е необходимо стената да е гладка и фино шпаклована. Материала PolDecor покрива и скрива неравности.
 3. Преди нанасяне на материала Полдекор се полага грунд. Подходящ грунд е всеки за декоративни мазилки с грапава основа и бял цвят. Препоръчваме употребата на Теразид G-33, бял цвят  разфасовки от 5 кг и 1,35 кг – разход 150-200 г на кв.м. Ролята на грунда е да осигури подходяща повърхност, за  да има приемственост между стената и материала PolDecor .

 

 •  ПОДГОТОВКА НА ПРОДУКТА
 1. Поставете съдържанието на торбичката в  съд.
 2. Добавете точното количество хладка вода.

За Тип 9, 13, 17, 18, 19, 20,21, 22, 23, 31, 32, 33, 34 се изисква 4 л. количество вода, за всички останали типове материал PolDecor  се изисква 6 л. вода.

 1. Смесете материала  PolDecor ръчно. Трябва сместа  да е гъста без бучки. Ако е много твърдо, трябва да продължите да добавяте вода, така че да изглежда като тесто.
 2. Оставете да престои 5 часа и разбъркайте отново, преди да го нанесете.
 3. Ако не го използвате, съхранявайте го на хладно място.
 4. Използвайте опаковката наведнъж за цялата повърхност.
 5. Разстелете го с пластмасова или неръждавейка  маламашка.

 

 • ИЗМЕРВАНЕ
 1. Една опаковка е достатъчна за покриване на 3,3 m2 повърхност.
 2. За да имате подходяща дебелина на материала, препоръчваме съдържанието на една опаковка да се разпръсне върху 3,3 m2 повърхност (например площ 2,5 m. x 1,32 m.). За целта си разграфете този участък и се постарайте да го покриете с една торба материал PolDecor. Разхода зависи и от неравностите по стените.
 3. Този опит ще ви покаже колко дебело трябва да нанесете стенното покритие. По този начин можете да избегнете ситуация, когато в крайна сметка материалът остава или липсва.
 4. Добре е да се работи от ъгъл до ъгъл т.е една стена да се свършва до край , а не да се проъдлжава на другия ден. 
 5. Ако ви са необходим 4 торби материал PolDecor за една стена след като сте ги разтворили  в отделни съдове е добре да ги смесите, може и наведнъж, може и като приключите до половината материала от единия съд да го смесите с другия.Така се получава оеднаквяване на стената, защото е възможно различно време да сте го месили, както и ако има различие в партидите .

 

 • ПРИЛОЖЕНИЕ
 1. Нанасяте материала  PolDecor с пластмасова или неръждавейка  маламашка. 
 2. Преместете го успоредно на стената, леко наклонена от едната страна, като разстилате материала със средната част, не правете кръгови движения.
 3. По ръбовете и ъглите на тавана, вратите и прозорците нанесете материала, започвайки от ръба на стената.
 4. Неравните повърхности могат да бъдат покрити с ръка.

 

 •  СУШЕНЕ
 1. По време на сушене въздухът трябва да циркулира в помещението (отворени врати и прозорци), за да може водата да се изпари.
 2. За подобряване на циркулацията може да поставите вентилатор в стаята.

 

 • ВНИМАНИЕ 

Нашите стенни покрития са изработени от естествени съставки- коприна и памук. Поради това е възможно да възникнат леки цветови вариации. Една и съща партида PolDecor материал трябва да се поръча за цялата повърхност. В случай на неспазване на нашите инструкции, производителят не носи отговорност за щети.

 

Изберете дизайн от PolDecorBg.com

Related Posts