Close

Роля на вентилатора в затворените пространства

Знаете ли, че всмукателните устройства в един апартамент, къща или помещение не са ефективни, когато средата е уплътнена и не навлиза отникъде въздух.

Прозоречните влагочувствителни клапи, които сами отварят и затварят, като реагират на вътрешната влажност осигуряват естествена вентилация и обменят въздуха, и осигуряват по – добра работа на всмукателната вентилация. Това е начин да се намали влажността, вредните субстанции във въздуха радон, въглероден диоксит, миризмата на канали, миризмата от шахти и др.
Пътят на най-евтината и съхраняваща топлината вентилация е прозоречен клапан BHY, разстояние от 5-8 мм на вратите между стаите, вентилационни решетки на вратата на банята и помещенията, които имат вентилатор, вентилатор с правилно изчислен дебит за кубатурата на целия апартамент.
Запомнете почиствайте вентилатора редовно, няколко пъти в годината и го сменяйте на 4-5 години, така както сменяте маслото на колата си.
В България рядко има вентилатор на покрива и е добре да знаете , че вашият е важно да е в изрядност.
Също е добре да знаете, че само вентилатор без клапи или друг вентилационен метод през, който навлиза въздух не е ефективен и бързо се поврежда. / това е физичен процес/

Related Posts